Rundveehouderij

Nieuws 160 x bekeken

Arla UK mag mega-melkfabriek bouwen

Aylesbury – De commissie ruimtelijke ordening van het Britse Aylesbury is unaniem akkoord gegaan met het verlenen van een bouwvergunning aan Arla UK voor de bouw van een mega-melkfabriek.

Arla UK moet nu alleen nog afwachten of de staatssecretaris voor ruimtelijke ordening de plannen vanwege de vele ingekomen bezwaren apart wil beoordelen, een bevoegdheid die de Britse bewindsman heeft bij grote projecten.

De fabriek moet met een capaciteit van 1,3 miljard liter melk per jaar één van de grootste van Europa worden. Arla UK wil graag zo snel mogelijk met de bouw beginnen zodat de fabriek tegen het eind van 2012 operationeel kan zijn.

De Deense tak van de Scandinavische coöperatie wil 170 miljoen in het project investeren en stelt inmiddels ook over de nodige financiële middelen te beschikken. Arla UK denkt dat de fabriek met bijbehorende voorzieningen aan zo’n 700 mensen werk zal bieden terwijl tijdens de bouwfase nog eens 1.000 mensen aan het project werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.