Rundveehouderij

Nieuws 165 x bekeken

Aanhoudende prijsstijging Holstein-fokvee door grote vraag

Bonn - De stijging van de prijzen van Holstein-fokvee houdt aan. Dat zegt fokkerijfederatie Deutscher Holstein-Verband (DHV) in haar halfjaarsrapport.

Volgens de federatie kan het aanbod de vraag maar ternauwernood aan. Op de binnenlandse markt wordt de vraag gestuwd door uitbreiding van de melkveestapels, aldus de bond, die daardoor echter ook de export zag teruglopen omdat aan de buitenlandse vraag niet kon worden voldaan. Deze daalde in de eerste helft van het jaar ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 7.000 naar 35.274 runderen. In de lopende tweede helft van het jaar blijft de vraag op een hoog peil, ook uit landen buiten de EU. Binnen de EU heeft zich Polen ontwikkeld als de op één na (na Italië) grootste afnemer.

Of registreer je om te kunnen reageren.