Rundveehouderij

Nieuws 235 x bekeken

Zuivelexport VS naar recordhoogte

Chicago/Washington - De Amerikaanse zuivelexport groeit hard. In juni bereikte die met 133.500 ton het hoogste niveau ooit in een maand tijd.

Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA. De waarde van deze export wordt becijferd op bijna 300 miljoen euro (423 miljoen dollar). Dat is ruim 24 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en ruim 10 procent meer dan in de voorgaande maand mei. Vooral de exporten van volle en magere melkpoeder was aanzienlijk. Die bereikte in juni een omvang van 37,867 ton. Dat is 47 procent van de totale binnenlandse maandproductie. De Amerikaanse zuivel is dermate actief op de exportmarkten dat het dit jaar Australië van de derde plaats verdrong als verkoper op de wereldmarkt. Nieuw-Zeeland en Europa bezetten achtereenvolgens de eerste en tweede plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.