Rundveehouderij

Nieuws 200 x bekeken

Voorschot augustus DOC Kaas op niveau van juli

Hoogeveen – DOC Kaas heeft de voorschotmelkprijs over augustus ongewijzigd gelaten ten opzichte van de juliprijs.

Uitgaande van de vetprijs à € 3,22 per kilo en de eiwitprijs à € 7,22 per kilo komt het melkgeld volgens de berekeningen van Boerderij en agd.media dus weer uit op € 36,69 exclusief btw per 100 kilo, bij een leverantie van 800.000 kilo per jaar. Dat is € 3,46 meer dan in augustus vorig jaar. Met deze voorschotprijs houdt DOC Kaas overigens rekening met een nabetaling (doelstelling 4 procent) en een ledentoeslag van € 0,68 per 100 kilo geleverde melk.

Volgens directeur J.L. Oosterveld van DOC Kaas staan de prijzen voor poeders en melkvet onder druk, maar is het bedrijf over de afzet van kaas niet ontevreden. Ondanks enige druk op de prijzen kan gezien de resultaatontwikkeling de voorschotprijs op gelijk niveau gehandhaafd blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.