Rundveehouderij

Nieuws 441 x bekeken

Theatervoorstelling over blaarkoppen

Utrecht – In september vindt op landgoed Beerschoten in De Bilt de bijzondere voorstelling ’Blaarkoppen’ van ST. Overmorgenland plaats.

Te midden van een kudde Blaarkoppen vertelt actrice Veerle van Overloop een gepassioneerd verhaal over het veranderende landschap, over wat we zien en hoe we ons dat herinneren. De stad rukt op en het landschap verdwijnt.

Met Blaarkoppen herintroduceert theatermaker en beeldend kunstenaar Michiel Johannes Jansen dit bijzondere runderras in Utrecht. In september 2010 speelde de voorstelling al zeer succesvol op het weiland van boer Arjen Boer in Enumatil, Groningen.

Om de vertoning van deze bijzondere voorstelling Blaarkoppen mogelijk te maken, werkt de Stadsschouwburg Utrecht nauw samen met Het Utrechts Landschap. De kudde Blaarkoppen huist normaal bij biologische boerderij Oost-Gein in Abcoude.

De voorstellingen worden gespeeld van woensdag 7 tot en met zondag 18 september.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.