Rundveehouderij

Nieuws 196 x bekeken

Puddingbekergeschil opnieuw voor de rechter

Amersfoort - FrieslandCampina gaat in hoger beroep tegen de Natuurhoeve. De zuivelgigant meent nog steeds dat de Natuurhoeve inbreuk maakt op het vormmerk van de Mona-beker.

Eerder werd een kort geding door FrieslandCampina verloren. De rehtbaml om Utrecht stelde de Natuurhoeve in het gelijk. De puddingbeker van de Natuurhoeve stemt volgens de rechter niet overeen met die van Mona.

Daarbij gaf hij aan dat FrieslandCampina geen vormmerken zonder grafische elementen heeft gedeponeerd en ingeschreven. Daarom zou de zuivelonderneming helemaal geen aanspraak kunnen maken op de beschermingsomvang van de driedimensionale vorm van de beker. Als verliezende partij werd FrieslandCampina veroordeeld tot het betalen van de door de Natuurhoeve gemaakte proceskosten van 58.000 euro.

“De keuze van FrieslandCampina vinden we teleurstellend”, aldus Mariska Lekkerkerker van de Natuurhoeve. “We hebben eerder aangetoond dat we heel zorgvuldig het onderscheid hebben opgezocht. We willen een eigen, herkenbare puddingbeker aan de consument bieden. Blijkbaar meent FrieslandCampina dat zij het alleenrecht heeft op de puddingvorm en trekt zij de oorlogskas nog verder open. De onderneming weet wat voor een impact dit heeft op ons als klein bedrijf, maar wil blijven strijden om de markt voor zichzelf te houden.”

FrieslandCampina laat weten niet inhoudelijk te willen reageren zolang de zaak onder de rechter is. Het is nog niet bekend wanneer de zaak opnieuw voor de rechter komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.