Rundveehouderij

Nieuws 382 x bekeken

Overname door Arla op losse schroeven

Sonthofen – De overname van de Beierse zuivelaar Allgäuland door Arla Foods staat op losse schroeven.Bij één van de zes ledencoöperaties van het bedrijf blijkt de instemming met de overname te gering, omdat de vereiste meerderheid van minimaal 75 procent niet werd gehaald.

Van de leden van coöperatie Allgäuer Bergbauern-Milch Sonthofen-Schönau stemde woensdagavond maar 69,6 procent in met de verkoop aan het Scandinavische concern. Twee andere van de zes coöperaties gaven eerder deze week al wel groen licht voor de zaak.

De leden van de overige drie moeten nog stemmen, maar dat is in principe nu al van weinig betekenis meer, aangezien alle zes zonder uitzondering voor moeten stemmen, en bovendien altijd met een meerderheid van minstens 75 procent.
Lichtpunt voor de voorstanders van de overname is echter dat op voorstel van Arla half september bij Allgäuer Bergbauern een nieuwe stemming wordt gehouden. Mogelijk wordt dan wel het vereiste percentage voorstanders gehaald.


Of registreer je om te kunnen reageren.