Rundveehouderij

Nieuws 542 x bekeken 2 reacties

Nieuw-Zeelandse landbouw tegen emissiehandel

Auckland – De Nieuw-Zeelandse melkveehouderij zet alles op alles om te ontkomen aan een systeem van emissiehandel.

Dit blijkt uit uitlatingen van Fonterra-directeur Andrew Ferrier en de Niew-Zeelandse ministers van landbouw en milieu.

Ze beseffen allen dat ook Nieuw-Zeeland inspanningen moet verrichten om de emissies van broeikasgassen terug te dringen en dat de landbouw daar een grote rol bij heeft te spelen. Blijkens cijfers uit 2005 is de landbouw goed voor zo’n 90 procent van alle broeikasgasuitstoot in Nieuw-Zeeland. Introductie van een systeem van emissiehandel zou de sector volgens Ferrier en de politiek veel schade berokkenen. Zij geven de voorkeur aan een systeem voor extra vastlegging van carbon, zoals bosaanleg en bodemsparende landbouw.

Laatste reacties

  • hobbyboer

    goed koop produceren heeft ook een kosten zijde, al ie koeien maar laten schijten in de weide en de regen het in de winter direct de rivieren in laten regenen, goeie manier van boeren snel nog een paar meer koeien er bij

  • Mozes

    De Nederlandse boeren zullen met tevredenheid kennis nemen van het feit dat ook de goedkoopste landen tegen milieugrenzen aanlopen.
    Het bevestigd dat duurzame productie een wereldopgave is en niet een Nederlandse hobby.

Of registreer je om te kunnen reageren.