Rundveehouderij

Nieuws 132 x bekeken 3 reacties

Melk straks tot drie jaar houdbaar

Minnesota – Melk, worstjes en sandwiches zijn straks tot drie jaar lang houdbaar.

Wetenschappers van de universiteit van Minnesota ontdekten een natuurlijke conserveringsmethode door schadelijke ’afbraak’-bacteriën uit te schakelen.

Onschadelijke bacteriën produceren het middel bisin dat onder andere E.coli, salmonella en listeria uitschakelt. De bacterie komt ook in het menselijke darmkanaal voor. Bisin kan volgens de onderzoekers worden ingezet bij vlees, eieren, zuivel en vis. Voor groente en fruit is het middel ongeschikt.

De wetenschappers verwachten dat over drie jaar de eerste producten volgens deze methode op markt zijn.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Moeten we als boeren blij zijn met deze vinding?

  • no-profile-image

    Als je een hele rijke boer bent wel ja.

  • no-profile-image

    Als je een hele rijke boer bent wel ja.

Of registreer je om te kunnen reageren.