Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken

Glanbia zet groei door in eerste half jaar

Kilkenny – Het Ierse zuivelbedrijf Glanbia heeft haar omzet over het eerste halfjaar van 2011 zien toenemen met 33,4% procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2010 naar ruim 1,6 miljard euro.

Directeur John Moloney spreekt van een uitstekend eerste halfjaar. Vooral de Ierse zuivelingrediënten (kaas en voedingsingrediënten) en de wereldwijde verkoop van nutriënten heeft volgens hem bijgedragen aan het goede resultaat.

De grootse groei vond plaatst in het onderdeel Dairy Ireland, dat 43,1 procent van de totale omzet van de Glanbia groep representeert. Inkomsten uit Dairy Ireland groeide met 30 procent naar 705.6 miljoen euro. Een belangrijk onderdeel daarvan – Dairy Ingredients – boekte een uitstekend eerste half jaar.

Het bedrijfsonderdeel US cheese zag een kleine productiedaling in het eerste deel van 2011. Desondanks was er meer winst in vergelijking met vorig jaar doordat de kaasprijzen erg hoog waren.

Glanbia verwacht de tweede helft van dit jaar verder door te groeien door de gunstige melkprijzen op de wereldmarkt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.