Rundveehouderij

Nieuws 238 x bekeken

Franse melkproductie op hoog peil

PARIJS – De melkproductie in Frankrijk blijft op een hoog peil, zo blijkt uit de overzichten van de agrarische dienst FranceAgriMer.In de laatste week van juli werd in Frankrijk zelfs 8,7 procent meer melk geleverd dan een jaar geleden. Vergeleken met het tienjaarlijks gemiddelde is de melkproductie nu 12,5 procent hoger. Dat is een aanzienlijke versnelling vergeleken bij juni toen de melkproductie op jaarbasis drie procent hoger lag.

Over het lopende melkjaar komt Frankrijk tot eind juni 3,6 procent hoger uit, over het kalenderjaar 5,7 procent hoger.

Die hoge productie heeft waarschijnlijk veel te maken met de hoogte van de melkprijs. Volgens FranceAgriMer lag de melkprijs in Frankrijk in juni op 337,49 euro per duizend liter, 14 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Over het tweede kwartaal kwam de dienst op een melkprijs van 314,90 euro per duizend liter uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.