Rundveehouderij

Nieuws 205 x bekeken

Actuelere opleiding melkveehouderijprofessionals

Raalte – Wageningen UR(University & Research centre) en CAH Dronten gaan intensief samenwerken om melkveehouderijprofessionals op te leiden.

Dat doen ze op het kennisoverdrachtcentrum De Marke. De samenwerking wordt op 30 augustus bezegeld met de ondertekening van een convenant op melkveeproefbedrijf KTC De Marke. De samenwerking is een proefproject dat is voortgekomen vanuit het Europese DAIRYMAN-project.
De opzet is dat actuele kennis uit onderzoek van Wageningen UR door de samenwerking beter en sneller terecht komt bij de praktijk. De studenten van nu zijn immers de ondernemers van morgen. Het is de bedoeling dat KTC De Marke in het DAIRYMAN-project ook met andere scholen dergelijke samenwerkingsverbanden aangaat.

De inbreng van De Marke wordt per leerjaar aangepast aan het niveau van de student. Het eerste jaar maken studenten kennis met mineralenbeheer als belangrijk onderdeel van duurzame melkveehouderij. Het lesmateriaal is gebaseerd op de ervaringen van KTC De Marke en voorloperbedrijven. In het tweede jaar gaat het om de verdieping in mineralenbeheer en het gebruik van hulpmiddelen.

Wageningen UR werkt samen met elf andere Europese organisaties in het DAIRYMAN-project aan het ecologisch en economisch duurzamer maken van de melkveehouderij in noordwest Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.