Rundveehouderij

Nieuws 7035 x bekeken 3 reacties

't Hart op 25 in top 100 salarissen

Amsterdam – Directievoorzitter Cees ’t Hart van zuivelcoöperatie FrieslandCampina staat met een salaris van 1,4 miljoen euro op plek 25 in de Top-100 salarissen van Volkskrant.

Zijn inkomen bestond in 2010 voor het grootste deel uit basissalaris. Circa een kwart komt uit bonus en pensioen.

Topman Peter Voser van Shell ontving met ruim 10 miljoen euro veruit het meeste salaris.
Op de lijst staat Rabo-directeurvoorzitter Piet Moerland op een negentiende plek. Volkskrant schat zijn inkomen op ruim 1,7 miljoen euro. Wout Dekker van voerproducent Nutreco verdient 1,2 miljoen euro en staat daarmee op de 33e plek. Vion-topman Uwe Tillman krijgt met 903.000 euro een 47e plek.

Van voedingsbedrijven krijgen verder Gerard Hoetmeer (CSM) met 1,35 miljoen en Piet Hein Merckens (Wessanen) met 1 miljoen een plek in de ranglijst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dan moet hij er voor zorgen dat de melkprijs in ieder geval niet omlaag gaat.

 • no-profile-image

  l.c. stalenhoef

  ach het is maar een cent.

 • no-profile-image

  Ik gun iedereen een goed inkomen, maar of deze mensen zonder enig financieel risico zoveel geld moeten verdienen met hun 2000 werkuren per jaar lijkt me overdreven. Laten we eens de schoonmaakploeg nemen van de zuivelfabriek, hun salaris zal één van de laagsten zijn, maar als zij één keer hun werk verzaken ligt de productie van de volgende dag in de goot wegens verontreinging. Komt de directeur een week niet op de zaak loopt de hele productie gewoon door en zal er geen liter melk minder verkocht worden. Zo gauw de directeuren hun eigen kapitaal op het spel zetten, heb ik geen moeite met hoge inkomens, want dan bestaat het inkomen uit salaris, rente en kapitaals aanwas van risico dragend vermogen. Maar alle boven genoemde directeuren zijn eenvoudig >werknemer< of anders >loonslaaf< met als enig risico >ontslag< hun eigen geld blijft wat ze ook doen buiten schot. Zolang we met het huidige systeem van bonussen op groei scenario zal de directie er alles aan doen om de balansen zo positief mogelijk te maken. De gevolgen zijn bekent een financiele crisis die als een ongeleid projectiel over de aardbol raast.

Of registreer je om te kunnen reageren.