Rundveehouderij

Nieuws 197 x bekeken

Van de Ven: uitspraak niet onverwacht

Oirschot – Voorzitter Jeannette van de Ven van de vakgroep geitenhouderij is teleurgesteld, maar niet verrast over het uitblijven van een vergoeding voor de Q-koorts vervolgschade.

De uitspraak is extra zuur omdat veel geitenhouders als gevolg van de Q-koortscrisis financieel in zeer zwaar weer terechtgekomen zijn.

Van de Ven zegt dat zij vooraf al had ingeschat dat de rechter niet mee zou gaan met de eis van een groep geitenhouders om een ruimere vergoeding te krijgen. ”Maar ik ben natuurlijk geen rechter. Het is goed dat de betrokken geiten- en schapenhouders toch hun eigen idee gevolgd zijn en de zaak hebben doorgezet.”

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven zegt in de uitspraak dat de overheid wellicht te laat heeft ingegrepen. Van de Ven: ”Achteraf hebben wij ook wel geconcludeerd dat niet zulke drastische maatregelen nodig waren geweest, als er eerder was ingegrepen. Maar de vraag op welk moment dat dan had moeten gebeuren is moeilijk te beantwoorden. Zeker voor de sector zelf.”

Of registreer je om te kunnen reageren.