Rundveehouderij

Nieuws 339 x bekeken 1 reactie

Startschot voor project klauwgezondheid

Bunschoten – Vandaag is het project ’Grip op Klauwen’ officieel van start gegaan. Het project richt zich op verbetering van de klauwgezondheid van melkvee en duurt tot eind 2013.

Het project werkt samen met vijf dierenartsenpraktijken in Nederland. Elk van deze praktijken begeleid weer tien deelnemende melkveebedrijven. In september zal op al deze bedrijven een zogenoemde nulmeting plaatsvinden om de status van de bedrijven op dat moment vast te stellen.

Doel is om het aantal klauwaandoeningen in twee jaar tijd met 30 procent te verminderen. Het uiteindelijke doel is om een praktijkgerichte, integrale aanpak te maken die elke veehouder in de toekomst kan benutten ter verbetering van de klauwgezondheid. Daarin is een goede samenwerking tussen veehouder, dierenarts, klauwverzorger en voedingsspecialist cruciaal.

Verbetering van de klauwgezondheid levert behalve een beter dierwelzijn ook geld op. Volgens het project liggen de kosten van een gemiddeld melkveebedrijf met 100 koeien tussen € 3.800 en € 8.300 per jaar. Er valt bij verbetering dus nog veel te verdienen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goed idee,

    misschien kunnen de dierenartsen adviseren om Clino in te zetten.
    100 % verbetering van "witte lijn ontsteking"

Of registreer je om te kunnen reageren.