Rundveehouderij

Nieuws 221 x bekeken

Prijzen biologische melk Duitsland stijgen

Mainz – Het Duitse biomelkprijsniveau is dit jaar tot en met juni blijven stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de biologische ketenorganisatie Bioland.

In juni bereikten de prijzen volgens berekeningen van Bioland een gemiddelde van 42,9 cent per kilo bij 4,2 procent vet en 3,4 procent vet. Ten opzichte van de voorafgaande maand was sprake van een stabilisatie met een bescheiden plusje van 0,1 cent. In januari was het gemiddelde 41,4 cent per kilo.

De productie van biologisch gecertificeerde melk neemt los daarvan toe, zo blijkt uit de cijfers van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE). In april werd krap 13 procent meer geleverd dan in dezelfde maand van vorig jaar. De totale productie in de eerste vier maanden kwam op ruim 210 miljen kilo. Dat is ruim 14 procent meer dan in dezelfde periode van 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.