Rundveehouderij

Nieuws 368 x bekeken

Grootste melkrobotbedrijf bevindt zich in Rusland

Kazan – DeLaval heeft een overeenkomst gesloten met het Russische melkveebedrijf Rakhimovo voor de levering van nog eens zestien melkrobots. Daarmee komt het totaal aantal melkrobots op het Russische melkveebedrijf in Kazan, gelegen in de republiek Tatarstan, op 32 stuks.

Het gaat volgens DeLaval om het grootste Vrijwillige Melk Systeem ter wereld (VMS 2011).

De eerste zestien melkrobots leverde DeLaval in 2009. Eigenaar van het melkveebedrijf, Farid Rakhimov geeft onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de melk en het productievolume. Daarnaast functioneren de koeien volgens hem het beste in combinatie met een VMS. De veestapel op het melkveebedrijf telt nu 2500 stuks vee.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.