Rundveehouderij

Nieuws 259 x bekeken

Fonterra breidt melkproductie in China uit naar zo'n 90 miljoen liter

Auckland - Fonterra heeft een akkoord bereikt met vertegenwoordigers van het district Yutian, gelegen in de provincie Hebei, over de bouw van een derde melkveebedrijf in China.

Hiermee wil de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming haar melkproductie in China uitbreiden naar ongeveer 90 miljoen liter per jaar. Met de bouw van het 40 hectare grote melkveebedrijf is een investering van ruim 28 miljoen euro gemoeid. Op het nieuwe bedrijf komen, net als op de twee eerder opgestarte bedrijven, zo’n 3.200 melkkoeien te staan. De jaarlijkse productie komt naar verwachting uit op zo’n 28 miljoen liter. Bouwvakkers starten in november 2011 met de bouw van het nieuwe melkveebedrijf. De oplevering staat gepland voor eind 2012.

“De vraag naar melk in China gaat naar verwachting komende tien jaar verdrievoudigen”, aldus Fonterra-directeur Philip Turner. Veel van deze vraag bestaat volgens hem uit de vraag naar dagverse melkproducten. Fonterra wil haar positie in China verstevigen door komende vijf jaar een netwerk van eigen melkveebedrijven op te starten in de provincie Hebei, gelegen ten oosten van Peking.

Fonterra is momenteel druk met het exporteren van fokvee naar China voor haar tweede melkveebedrijf. In juni zijn de eerste 1.140 vaarzen op het tweede melkveebedrijf aangekomen. De bedoeling is dat in oktober 2011 nog eens 3.000 vaarzen volgen, zodat in november de melkproductie kan worden opgestart.

Of registreer je om te kunnen reageren.