Rundveehouderij

Nieuws 162 x bekeken

Expansie Nedersaksische veehouderij leidt tot Holstein-schaarste

Hannover – De vraag naar Holstein-runderen vanuit het buitenland, waaronder met name Noord-Afrika en Oost-Europa inclusief Rusland, is groter dan van waaruit door de Duitse veehouderij kan worden voldaan. Dat zegt de Nedersaksische boerenbond Landvolk op basis van gegevens van fokkerijorganisatie Masterrind.

Volgens de bond heeft de melkveehouderij in Nedersaksen koers ingezet op expansie waardoor de boeren hun vaarzen en koeien zelf houden. ”Veel melkveehouders met veestapels van rond de 100 koeien bouwen hun bedrijf uit naar 200 tot 250 koeien. Dat resulteert in een absolute schaarste,” verklaart Landvolk. Voor de boeren met overtollig vee is dat een groot voordeel, want de prijzen houden zich stabiel op een goed niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.