Rundveehouderij

Nieuws 231 x bekeken

Bod Lactalis op Parmalat ruim geslaagd

Parma – Het overnamebod van het Franse zuivelbedrijf Lactalis op de Italiaanse soortgenoot Parmalat is ruim geslaagd.

Bij het sluiten van het bod was 83,3 procent van de aandelen Parmalat aangemeld. Daarmee gaat de vorming van het grootste zuivelbedrijf ter wereld definitief door.

Lactalis, dat oorspronkelijk in Italië op veel tegenstand stuitte, slaagde er twee weken geleden al in om de meerderheid van de Raad van Bestuur van Parmalat te benoemen. Daarmee kregen de Fransen al de feitelijke controle over hun Italiaanse ’doelwit’. Met het binnenhalen van een ruime meerderheid van de aandelen staat nu ook de weg open naar een formele afronding van de overname. Lactalis heeft daarbij al eerder laten weten dat het wel een beursnotering voor Parmalat zou willen behouden. Dat zou betekenen dat het tot nu toe erg gesloten bedrijf in de toekomst toch enige openheid zal moeten betrachten.

Parmalat biedt Lactalis vooral toegang tot een reeks nieuwe markten in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië, aldus het Franse bedrijf in een bekendmaking. Met de overname hoopt Lactalis het buitenlands aandeel in de omzet tot zeker 60 procent op te voeren. Aangenomen wordt dat de Fransen hun overnamewoede van de laatste jaren nu even op een laag pitje zetten om deze grote transactie eerst te kunnen verwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.