Rundveehouderij

Nieuws 363 x bekeken

Afzet vochtrijke diervoeders flink gestegen in 2010

Venray - De afzet van vochtige diervoeder in de rundveehouderij is aflopen jaar toegenomen van 2,1 naar 2,4 miljoen ton. Dat meldt de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV).

De afzet van perspulp en tarwegistconcentraat nam flink toe, terwijl de afzet van bierbostel, aardappelproducten en maisglutenvoer nagenoeg gelijk bleef. In de rundveehouderij zijn de grootste producten perspulp, bierbostel en aardappelvezels.

In 2010 werd in totaal 617.000 ton perspulp, 560.000 ton bierbostel en 400.000 ton aardappelpersvezels uitgeleverd. Daarnaast werd er 800.000 ton tarwegistconcentraat, waarvan 40 procent aan de rundveehouderij, uitgeleverd.

In totaal zijn vorig jaar in Nederland meer dan 5,75 miljoen ton vochtrijke veevoeders op het boerenerf geleverd. De afzet steeg met bijna 700.000 ton ten opzichte van 2009. Deze toename komt volgens de OPNV door het toegenomen aanbod en de afzet van tarwegistconcentraat, tarwezetmeel en perspulp. De totale hoeveelheid vochtrijke voedermiddelen komt overeen met circa 1,25 miljoen ton mengvoeders.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.