Rundveehouderij

Nieuws 688 x bekeken

Zuivelrijck nieuwe speler op biologische markt

Rotstergaast – Zuivelrijck introduceert deze maand als eerste zuivelonderneming biologische koffiemelk in cupjes. Hiermee is een nieuwe speler actief op de markt voor biologische zuivel in Nederland.

Zuivelrijck is vorig jaar gestart en richt zich op de verkoop van biologische zuivelproducten met toegevoegde waarde. ”We zien veel standaard producten wat betreft biologische zuivel”, vertelt medeoprichter van Zuivelrijck René van der Veen. ”Daar willen we ons niet op richten.” Door onderscheidende producten op de markt te brengen denkt Van der Veen, die eerder voor FrieslandCampina werkzaam was, de concurrentie aan te kunnen. ”Zorgen dat je de eerste bent die iets goed oppakt, is de beste marktbescherming die er is”, aldus Van der Veen.

De introductie van cupjes biologische koffiemelk is het begin van een range aan nieuwe biologische zuivelproducten die naar verloop van tijd op de markt worden gezet. ”Op de markt voor koffiemelk kunnen we forse stappen zetten.” In eerste instantie worden de cupjes via groothandels en koffiebranderijen verkocht. ”We zien dat vooral de vraag naar biologische zuivel vanuit de horeca en koffiebranderijen groeit”, geeft Van der Veen als motivatie. In de zomer komen de cupjes ook in de supermarkten te liggen.

De cupjes biologische koffiemelk worden geproduceerd in samenwerking met de nieuwe Duitse fusiemaatschappij DMK (de bundeling van Nordmilch en Humana Milchunion). Voor het sterk op de Duitse markt gerichte DMK biedt de samenwerking kansen om zuivel op de Nederlandse markt af te zetten. Daartegenover heeft Zuivelrijck in DMK een partner gevonden die aan de wensen van het bedrijf kan voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.