Rundveehouderij

Nieuws 247 x bekeken

'Veel leden FrieslandCampina ontevreden'

Amersfoort – De meeste leden van FrieslandCampina zijn nog steeds niet uitgesproken tevreden over hun zuivelcoöperatie. Dat blijkt uit een rapportage van onderzoeksbureau Blauw.

De tevredenheid en ledenbetrokkenheid is wel wat verbeterd ten opzichte van eerder.

Te veel leden zijn niet op de hoogte en voelen zich onvoldoende gehoord. Ook zijn veel leden niet erg te spreken over de organen van hun coöperaie, zoals de districtsraden, blijkt uit de rapportage. Blauw doet periodiek onderzoek naar de ledentevredenheid en andere aspecten van de communicatie met de leden.

De resultaten vloeien voort uit een in februari en maart gehouden onderzoek onder zo’n 900 leden. FrieslandCampina toont zich ondanks de uitkomsten wel tevreden, want vorig jaar was het nog slechter gesteld met de ledentevredenheid. De coöperatie benadrukt dan ook de vooruitgang.

Het onderzoek is volgens FrieslandCampina nadrukkelijk geen instrument om beleidsvoornemens te toetsen. Het bespreken van plannen van bestuur en directie vindt plaats met alle leden.
Het onderzoek vond plaats in februari en maart, nadat de themabijeenkomsten over duurzaamheid en weidegang waren gehouden en vóór de publicatie van de jaarcijfers 2010. De start van het duurzaamheidsdebat, die eind februari nog vers in het geheugen lag, wordt in open antwoorden veelvuldig aangehaald door leden van de zuivelcoöperatie.

In ledenblad Melk was al opgemerkt dat in 2010 een kwart van de leden ontevreden was over en 40 procent neutraal stond tegenover FrieslandCampina. Dit jaar scoort de coöperatie iets beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.