Rundveehouderij

Nieuws 159 x bekeken

Overname Allgäuland door Arla in zwaar weer

Wangen – De overname van de noodlijdende Beierse zuivelaar Allgäuland Käsereien door Arla Foods stuit op moeilijkheden en loopt op zijn minst vertraging op voor zover de inlijving niet geheel zal moeten worden afgeblazen.

Vooralsnog is echter sprake van uitstel. Uitsluitsel staat nu voor eind deze maand op de agenda. Eén van de problemen is de door de Allgäuland-leveranciers geëiste melkprijs. Zij verlangen een ’bovengemiddeld’ uitbetalingsniveau. Daarnaast is de melkplas van het Beierse bedrijf door de uittocht van leveranciers inmiddels geslonken tot 170 miljoen kilo. Arla meent dat minstens 250 miljoen kilo nodig is om het bedrijf voort te kunnen zetten. Een ander moeilijk punt is verder de kredietlast van Allgäuland bij de banken. De Beieren wensen kwijtschelding maar de banken willen daarvoor wel een tegenprestatie zien in de vorm van claims op de opbrengsten van de afstoting van participaties door Allgäuland.

Of registreer je om te kunnen reageren.