Rundveehouderij

Nieuws 1299 x bekeken

Lagere winst Farm Dairy, versterking vermogen

Lelystad – Zuivelbedrijf Farm Dairy heeft vorig jaar een hogere omzet geboekt dan in 2009, maar een lagere winst. Door sterke druk op de marges daalde de winst van 8,6 naar 3,3 miljoen euro.

Dit blijkt uit de cijfers die het bedrijf heeft gedeponeerd. De omzet steeg van 84,3 naar 97,1 miljoen euro. Farm Dairy produceert dagverse zuivel onder huismerk voor diverse supermarkten. Het bedrijf is een gezamenlijk eigendom van de familie De Bruijne (Farm Frites) en FrieslandCampina.

In 2009 ging het grootste deel van de winst op aan het wegwerken van het verlies dat in 2008 werd geboekt. Vorig jaar kon de gehele winst worden toegevoegd aan de reserves. Die belopen nu ruim 6,5 miljoen euro.

Farm Dairy concurreert op de dagverse zuivelmarkt met FrieslandCampina, Arla Foods en de kleinere verwerkers Vecozuivel en Katshaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.