Rundveehouderij

Nieuws 225 x bekeken

Hochwald investeert in condensmelkproductie

Thalfang – Zuivelconcern Hochwald breidt zijn hoofdvestiging in het Duitse Thalfang uit.

Het bedrijf steekt 7,5 miljoen euro in de bouw van een opslaghal van 5000 vierkante meter voor gecondenseerde melk. Hierdoor komt in de fabriek ruimte vrij voor de uitbreiding van de productiecapaciteit.

Hochwald wil met de maatregel sterker inzetten op de export van gecondenseerde melk op de consumentenmarkten in Afrika en het Midden-Oosten. Dat is een schakel in de lange-termijnstrategie van het concern.

Ook op dit moment gaat de in conservenblikken verpakte condensmelk al voor 100 procent naar landen buiten Europa. Het bouwproject in Thalfang is midden volgend jaar gereed. Hochwald heeft onder meer ook een fabriek in het Friese Bolsward.

Of registreer je om te kunnen reageren.