Rundveehouderij

Nieuws 230 x bekeken

Hochwald breidt kaasproductiecapaciteit uit

Thalfang - Zuivelconcern Hochwald bouwt de capaciteit van zijn kaasfabriek in Hünfeld uit met het oog op zowel de binnenlandse markt in Duitsland als de exportmarkten.

De maatregel vergt een investering van 16 miljoen euro en resulteert in een productiecapaciteit van 400.000 ton per jaar. In Hünfeld maakt Hochwald pasta filata en mozarella. ”De vraag naar pasta filata groeit in de sowieso groeiende kaasmarkt het sterkst. In de afgelopen tien jaar is de Duitse consumptie verdrievoudigd,” zo licht het concern het investeringsbesluit toe. Kort geleden besloot Hochwald ook tot de uitbreiding van de condensmelkproductiecapaciteit in Thalfang.

Hochwald boekte vorig jaar volgens de gisteren gepresenteerde cijfers een omzet van 1,16 miljard euro terwijl de melkplas ruim boven de 2 miljard kilo belandde. De omzet groeide daarmee ten opzichte van 2009 met ruim 160 miljoen euro en de melkplas met zo’n 200 miljoen kilo. De ambities zijn om binnen afzienbare tijd de melkplas op te krikken naar 3 miljard kilo. Volgens directietopman Karl-Heinz Engel is dat nodig om de melkprijsontwikkeling positief te houden. Waardevorming en internationalisering zijn daarbij de trefwoorden. De in 2010 uitbetaalde melkprijs kwam uit op 34 cent per kilo inclusief btw.

Of registreer je om te kunnen reageren.