Rundveehouderij

Nieuws 216 x bekeken

Franse bond bij alternatieve organisatie melkveehouders

Parijs – De Franse boerenbond Confédération Paysanne heeft zich aangesloten bij France Milk Board, de alternatieve organisatie van melkproducenten waartoe ook de Apli en OPL behoren.

De confederatie, met 12.000 leden de tweede boerenbond van Frankrijk, hoopt zo meer gewicht in de schaal te leggen bij het tot stand komen van de komende melkcontracten.

De Confédération Paysanne probeert al tijden zeggenschap te krijgen in het nationale overlegorgaan over de melkprijzen Cniel. Eerder dit jaar hield de bond daarvoor de kantoren van de Cniel in Parijs enige tijd bezet. In de Cniel is alleen in de ’officiële’ federatie van melkveehouders FNPL vertegenwoordigd en die houdt tot nu toe de komst van andere vertegenwoordigers van de melkveehouders tegen.

De boerenbond probeert het daarom nu langs de ’alternatieve’ weg van de France Milk Board. Die is gevormd door de Apli, de Franse tak van de European Milk Board, en de melksectie van de derde boerenbond Coordination rurale. De France Milk Board werkt aan een eigen ontwerp voor de binnenkort verplichte contracten in de melkwereld en zal dat ter goedkeuring aan het ministerie van landbouw voorleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.