Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken

First Milk breidt kaasproductie verder uit

Glasgow – De grootste Britse zuivelcooperatie First Milk breidt haar activiteiten op het gebied van kaas verder uit.

First Milk heeft daartoe kaas- en roomfabrikant Kingdom Cheese and Dairies overgenomen. Een woordvoerder wil niet meedelen hoeveel geld met de transactie gemoeid is.
Kingdom, dat 140 werknemers telt, maakt zachte kazen, cottage cheese en diverse soorten Cheddar en levert die zowel aan winkelbedrijven als aan de cateringsector. Met de aankoop wil First Milk haar aanbod in dit segment en het klantenbestand verder uitbreiden.

Eerder al sloot de cooperatie een samenwerking met de internationale kaashandel Eilers & Wheeler. Het bedrijf hoopt daarnaast binnenkort te beginnen met de bouw van een nieuwe roomfabriek in Schotland.

Of registreer je om te kunnen reageren.