Rundveehouderij

Nieuws 169 x bekeken

DMK zet in op CO2-voetafdruk en grotere melkplas

Zeven – De Duitse zuivelmarktleider DMK lanceert in de loop van dit jaar zijn Co2-voetafdruk. Voor de melksector heeft DMK daarmee in Duitsland de primeur.

In de vleessector ging Westfleisch het zuivelconcern al voor met CO2-voetafdrukken voor varkensvlees en kalfsvlees. Volgens DMK-directietopman Josef Schwaiger wordt de klimaatbalans vooralsnog ook opgesteld voor de grote productgroepen en niet voor alle afzonderlijke producten.

DMK verwerkt een melkplas van momenteel 6,7 miljard kilo. Dat is bijna 3,5 keer zoveel als de nummer twee in Duitsland, Müller-Milch. De opzet van DMK – de bundeling van Nordmilch en Humana Milchunion – is om binnen twee jaar de melkplas uit te breiden naar 10 miljard kilo en zo mogelijk meer, aldus de door Schwaiger ontvouwde plannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.