Rundveehouderij

Nieuws 234 x bekeken

CWT accepteert biedingen voor 2.579 ton kaas

Arlington – De Amerikaanse coöperatiekoepel CWT heeft tien biedingen van Darigold en Dairy Farmers of America geaccepteerd voor de verkoop van 2.579 ton Cheddar, Gouda en Monterey Jack kaas.

De kaas wordt van juni tot november geleverd aan klanten in Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. In 2011 heeft CWT geassisteerd bij de export van bijna 17.756 ton Cheddar, Monterey Jack-kaas en Goudse kaas naar 20 verschillende landen.

Het exportprogramma van CWT geldt alleen voor bij de organisatie aangesloten leden en loopt naast exportprogramma’s van de Amerikaanse overheid. CWT zamelt geld in bij boeren via een kleine heffing op geproduceerde melk. Dat geld wordt gebruikt om koeien op te kopen en om de export van melkproducten te subsidiëren. Dit moet de melkprijs ten goede komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.