Rundveehouderij

Nieuws 226 x bekeken

Arla geeft obligaties voor 150 miljoen euro uit

Aarhus - Arla Foods vergroot de financiële speelruimte van het concern met de uitgifte van nieuwe obligaties voor rond de 150 miljoen euro met een couponrente van 5 procent.

De uitgifte is gericht op professionele investeerders en moet worden gezien tegen de achtergrond van de groeiplannen van het Deens/Zweedse zuivelconcern, zo blijkt uit de vandaag bekendgemaakte mededeling omtrent het initiatief. De groeiplannen houden in dat de omzet de komende 4 jaar moet worden opgekrikt met 3,5 miljard euro naar 10 miljard euro.

De obligaties worden uitgegeven in Zweedse kronen en krijgen een notering aan de beurs in Luxemburg. De Zweedse valuta is gekozen omdat in Zweden sprake is van ’een zeer effectieve markt voor bedrijfsobligaties.’

Of registreer je om te kunnen reageren.