Rundveehouderij

Nieuws 176 x bekeken

Arbeidsinspectie geeft producenten stalgordijnen meer tijd

Den Haag – De Arbeidsinspectie geeft producenten van stalgordijnen meer tijd om hun systemen veilig te maken. Dat bevestigt een woordvoerder van de organisatie.

Een vijftal producenten van stalgordijnen had een kortgeding aangespannen tegen de inspectie omdat in een brief werd geëist dat geleverde stalgordijnen voor 1 juli aan de geldende veiligheidseisen moesten voldoen. Aangezien het om duizenden systemen gaat, kwam de sector in het geweer. De opdracht was volgens veel producenten onuitvoerbaar.

De zaak is tot nu toe niet voorgekomen, en zoals het nu lijkt van de baan. De Arbeidsinspectie heeft zich tijdens een gesprek laten overtuigen dat er meer tijd nodig is om aan veiligheidseisen te voldoen. ”Producenten hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om te inventariseren hoeveel gordijnen er moeten worden aangepast”, legt de woordvoerder uit. ”Vooral systemen die via de tussenhandel of wederverkopers zijn verkocht, zijn moeilijker te traceren.”

Per producent wordt nu een nieuwe termijn afgesproken waarop de geleverde gordijnen aan de eisen moeten voldoen.

De Arbeidsinspectie benadrukt dat de verantwoordelijkheid blijft liggen bij de producent. ”Je moet er niet aan denken dat er in Nederland een derde ongeluk met stalgordijnen plaatsvindt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.