Rundveehouderij

Nieuws 715 x bekeken

Witte neerslag na storing luchtwasser DMV

Veghel – De omgeving van de DMV-fabriek in Veghel was zaterdagmorgen bedekt met een wit laagje bijtend materiaal.

Dit ging om natronloog dat afkomstig was uit de luchtwasser van de FrieslandCampina-fabriek.

Die luchtwasser was defect geraakt, waardoor er te veel natronloog in kwam en dit materiaal vervolgens in vaste vorm neerdaalde in de omgeving. De brandweer is uren bezig geweest met het schoonmaken van de omgeving. Het is nog niet bekend of er veel schade is of niet.

Natronloog kan autolak beschadigen en ook andere inbijtschade veroorzaken. FrieslandCampina heeft zaterdagmiddag een informatiebijeenkomst belegd voor de buurt. Eventuele schade kan worden gemeld bij de verzekering. De storing heeft niet geleid tot ontregeling van het productieproces bij DMV, meldt een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.