Rundveehouderij

Nieuws 248 x bekeken

Nemelco verhoogt melkprijs met 54 cent

Voorthuizen – Particuliere melkverwerker Nemelco verhoogt de melkprijs over april met 54 cent naar € 35,96 per 100 kilo exclusief btw. Dit is de melkprijs bij een jaarleverantie van 800.000 kilo en met aftrek van 7 cent PZ-heffing.

Nemelco verhoogt de vetprijs met 20 cent naar € 3,50 per kilo, terwijl de eiwitprijs met een dubbeltje wordt verlaagd naar € 6,75 per kilo. Een verhoging van de vetprijs en een verlaging van de eiwitprijs lijkt tegen de trend in te gaan, omdat juist eiwit het de afgelopen maanden heel goed deed op de zuivelmarkt, maar Nemelco ziet eiwit nu stagneren, terwijl de room- en boterprijs heel sterk blijft.

Kaasproducent DOC betaalt over april nog meer uit per 100 kilo melk, terwijl DeltaMilk op hetzelfde niveau zit. De overige zuivelfabrikanten betalen minder uit dan Nemelco, met dit verschil dat Nemelco geen nabetaling uitkeert, terwijl de anderen dat wel doen. Gemiddeld tot en met april is Nemelco nog altijd de beste uitbetaler.

Of registreer je om te kunnen reageren.