Rundveehouderij

Nieuws 236 x bekeken

Moeders Nieuw-Zeeland willen einde macht Fonterra

Auckland – Een groeiende groep van honderden Nieuw-Zeelandse moeders start een campagne tegen zuivelaar Fonterra.

Volgens de boze moeders misbruikt Fonterra haar dominante positie op de binnenlandse zuivelmarkt.

De prijsstijgingen die Fonterra doorvoert zouden geen pas houden met de prijsstijgingen op de wereldmarkt. De vrouwen roepen in de campagne andere moeders op ”de plaaggeest Fonterra weg te schoppen van de speeltuin” door tenminste op maandag geen melk te kopen.

De melkprijs in Nieuw-Zeeland is de laatste drie jaar 42 procent gestegen. In de laatste 12 maanden steeg de prijs volgens Statistics New Zealand 9,5 procent. Een commissie van de Nieuw-Zeelandse regering is al eerder een onderzoek gestart naar de vraag hoe melkprijzen tot stand komen. Fonterra heeft met supermarkten samen bekendgemaakt in 2011 de prijs niet weer te verhogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.