Rundveehouderij

Nieuws 6031 x bekeken 1 reactie

Miljonair Bontrup in directie Vreba Melkvee

Vredepeel – Franz Bontrup gaat toetreden tot de directie van Vreba Melkvee, het grootste melkveebedrijf van Nederland.

Ook zijn zoon gaat deel uitmaken van de directie van het melkveebedrijf van de familie Van Bakel in Vredepeel.

Van Bakel Exploitatiemij, tot voor kort enig aandeelhouder van Vreba Melkvee, is uit de onderneming gestapt. Dit blijkt uit documenten van de Kamer van de Koophandel.

Onlangs werd duidelijk dat Bontrup plannen had om te investeren in Vreba Melkvee en de onderhandelingen hierover in vergevorderd stadium verkeerden. Dat gaat door, de deal is rond.

Miljonair Bontrup is boerenzoon, maar groot geworden in de grind- en steenproductie en graniet-import. Hij heeft al een groot melkveebedrijf in de Oekraïne en wil de kennis die hij opdoet op het megabedrijf in Vredepeel gebruiken in de Oekraïne. Vreba Melkvee heeft nu 1.250 koeien, 1.250 stuks jongvee en er wordt gewerkt aan uitbreiding met nog eens 1.250 koeien, aldus Bontrup.
Volgens Bontrup krijgt hij geen meerderheidsbelang in het bedrijf in Vredepeel. Hoeveel met de investering is gemoeid wil hij niet zeggen, maar waarschijnlijk participeert hij voor minstens 4 miljoen euro in de onderneming.

Vreba Melkvee heeft nu een aandelenkapitaal van 8,4 miljoen euro. Voorheen was dat de helft. Het bedrijf houdt rekening met groei. In de toekomst kan het voor maximaal 20 miljoen euro aan aandelen uitgeven aan de aandeelhouders.

Behalve Bontrup en zijn zoon, maken de broers René en Alex van Bakel deel uit van de directie van Vreba Melkvee.

Van Bakel Exploitatiemij is niet meer gelieerd aan het melkveebedrijf. Onder Van Bakel Exploitatiemij vallen diverse bv’s van de familie Van Bakel. Tot voor kort onder andere Vreba Melkvee, maar ook Vreba Equipment. De laatste firma is weer voor de helft eigenaar van het Amerikaanse loonbedrijf Great Lakes Ag. Dit is een van de Amerikaanse ondernemingen van de familie die in financiële problemen terecht is gekomen. Het loonbedrijf moest eerder dit jaar op last van de rechter alle machines inleveren nadat deze de grootste schuldeiser, PNCEF, in het gelijk had gesteld. PNCEF had een claim ingediend van ruim 4,3 miljoen dollar. In totaal werd het loonbedrijf geconfronteerd met bijna 6,8 miljoen dollar aan claims.

Eén reactie

  • toonkanters

    Dat die man al het geld van de emigranten te pakken heeft is erg, maar gezinnen kapot maken is nog erger. stop deze man en waar is al dat geld?

Of registreer je om te kunnen reageren.