Rundveehouderij

Nieuws 1719 x bekeken

McDonald’s geeft inzicht in productie milkshake

Amstelveen – Fastfoodketen McDonald’s wil haar klanten meer inzicht geven in de herkomst van haar producten. Om deze reden heeft McDonald’s het Quality Scouts-programma opgezet.

Consumenten krijgen een kijkje in de voedselproductieketen van McDonald’s en doen hier onafhankelijk van elkaar verslag van. Vandaag en morgen krijgen vijf consumenten met eigen ogen te zien waar de milkshake nou eigenlijk vandaan komt. Eerst bezoeken ze een melkveebedrijf in het Friese Koudum. Vervolgens bezoeken ze de zuivelfabriek van FrieslandCampina in het Belgische Lummen en krijgen ze in een McDonald’s-restaurant te zien hoe de milk shake wordt bereid.

Uit onderzoek onder 761 Nederlanders blijkt dat er volgens McDonald’s nog veel onwetendheid is over de producten van de fastfoodketen. Zo weten veel Nederlander niet dat hamburgers gemaakt zijn van 100 procent rundvlees. Ook denkt zes van de tien Nederlanders dat het voor de hamburgers gebruikte rundvlees conserveringsmiddelen bevat, terwijl dat volgens McDonald’s niet het geval is.

Wat betreft de milkshake denkt een derde van de respondenten dat deze is gemaakt uit water gemengd met een melkpoeder. Ook hier denkt 62 procent dat er aan milkshakes conserveringsmiddelen zijn toegevoegd, terwijl dit volgens McDonald’s niet het geval is.

Of registreer je om te kunnen reageren.