Rundveehouderij

Nieuws 166 x bekeken

LTO en zuivelorganisatie teleurgesteld in Verhagen

Den Haag – ELI-minister Maxime Verhagen kiest voor de gemakkelijkste, maar niet de meest innoverende weg bij de invulling van de nieuwe regeling SDE (Stimulering Duurzame Energie). Dit vinden LTO Melkveehouderij en de NZO (Nederlandse Zuivel Organisatie).

Ze zijn teleurgesteld in de weigering van Verhagen om een deel van de SDE+-gelden te reserveren voor kleine vergisters. De minister wil het doel via duurzame energie het liefst bereiken met behulp van grote installaties die werken tegen de laagste kosten.

LTO en NZO wachten nu eerst de uitkomst van de aanstaande intekenronde af. Als de regeling zwaar overtekend raakt en daarmee de kleine installaties weer buiten de boot dreigen te vallen, gaan beide organisaties Verhagen via andere kabinetsleden ’belobbyen’.

Conclusie van het vorige week gehouden kamerdebat is volgens LTO-bestuurder Kees Romijn nu al dat 2011 verloren is voor de duurzame energieopwekking vanuit de melkveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.