Rundveehouderij

Nieuws 156 x bekeken

FrieslandCampina wil suikerconsumptie verminderen

Arnhem - FrieslandCampina steekt ruim vier miljoen euro in de ontwikkeling van nieuwe voedselproducten met minder suiker.

De provincies Overijssel en Gelderland en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ondersteunen het project.

Het onderzoek richt zich op de ontwikkeling van nieuwe voedselproducten met een laag suikergehalte zonder dat dit een negatieve invloed heeft op de smaak. De innovatie kan op termijn leiden tot een lagere suikerconsumptie.
FrieslandCampina werkt in dit onderzoek samen met Wageningen Universiteit en Researchcentrum, Micronit Microfluidics in Enschede) en Givaudan Nederland in Barneveld.
Het onderzoeksproject kost 4,1 miljoen euro, waarvan 2.4 miljoen voor rekening komt van de betrokken bedrijven en onderzoeksinstituten. De overheid draagt in totaal 1,7 miljoen euro bij, verdeeld over het ministerie van ELI en de provincies Gelderland en Overijssel.

Of registreer je om te kunnen reageren.