Rundveehouderij

Nieuws 206 x bekeken 2 reacties

FrieslandCampina wil dat supermarkten prijzen verhogen

Amersfoort – Supermarktketens moeten de prijzen voor melk verhogen. Ze gaan er te automatisch vanuit dat FrieslandCampina toch wel melk levert, terwijl de lucratieve melkpoedermarkt lonkt.

Dat zegt directeur Patrick Reekmans van FrieslandCampina Benelux tegen het Belgische vakblad Storecheck.

Reekmans: ”als er weinig of niets meer aan melk wordt verdiend, en je kunt tegelijk veel geld maken van melkpoeder op de internationale markt dan kan het wel eens zo zijn dat er capaciteit wordt afgebouwd op het vlak van melk.” Zelf heeft FrieslandCampina volgens Reekmans vrijwel geen invloed op de consumentenprijzen.

Een woordvoerder wil niet zeggen of de marges op melkpoeder nu hoger liggen dan bij dagverse melk. ”Feit is dat de melkpoederprijzen zijn aangetrokken.” De woordvoerder benadrukt het belang van dagverse melk voor het gezicht van de coöperatie. ”Het is een product dat elke dag op tafel staat.”

Ook is de structuur van het bedrijf op melk ingericht. ”Maar het kan geen automatisme zijn dat we melk leveren. Supermarkten denken dat zoals vroeger de coöperatie geen keuze heeft, omdat met melkpoeder en kaas niks verdiend kan worden. Dat is tenminste op dit moment niet meer zo.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Arla-Nijkerk produceert alleen dagverse melkproducten, de retail kan daar natuurlijk altijd voor een appel en een ei terecht.
    Ik denk dat Arla-Nijkerk ook de gehele NL-consumptie wel kan produceren.

  • no-profile-image

    Laat frieslandcampina eerst maar eens het goede voorbeeld geven: meer betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.