Rundveehouderij

Nieuws 199 x bekeken

Franse bond wil braakgronden gebruiken

Parijs – De Franse landbouwbond FNSEA wil dat minister Bruno le Maire van landbouw toestemming geeft om braakliggende gronden te gebruiken voor begrazing of voor de teelt van gras en andere voedergewassen.

Volgens de bond komen veel veehouders door de aanhoudende droogte in problemen met hun voer. ”De situatie is urgent dus een snel besluit is vereist,” aldus de bond.

In de afgelopen jaren hebben Franse boeren regelmatig toestemming gekregen vanwege aanhoudende droogte de braakleggronden toch in te zaaien of te laten begrazen. In veel delen van Frankrijk is de watersituatie penibel geworden wat in een toenemend aantal departementen leidt tot sproeibeperkingen en soortgelijke maatregelen.

De FNSEA vindt dat le Maire nu snel een daad moet stellen. ”In een tijd waarin de economische situatie toch al erg zwak is is het noodzakelijk om te voorkomen dat de veebedrijven nog verder verzwakt worden.” De minister zou door toestemming te geven veel van de administratieve rompslomp rond braakleggen en de toeslagrechten kunnen voorkomen, hoopt de bond.

Of registreer je om te kunnen reageren.