Rundveehouderij

Nieuws 230 x bekeken

Fonterra wil ook eigen melkproductie in Brazilië

Auckland - De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Fonterra wil een pilot-melkveebedrijf opzetten in de Braziliaanse deelstaat Goias. Er is een voorlopig koopcontract getekend voor de aankoop van 850 hectare grond waar het nieuwe melkveebedrijf moet worden gevestigd.

De bedoeling is dat op het nieuwe melkveebedrijf 3.300 koeien komen te staan die eind 2014 melk produceren.

Fonterra is naast het project in Brazilië bezig met de bouw van een tweede melkveebedrijf in China. De onderneming is tevreden over de resultaten van het pilotbedrijf in het Chinese Hangu, dat in 2007 werd opgezet. De veestapel op het bedrijf is, na twee lactatieronden uitgegroeid tot zo’n 6.000 koeien.

Het bouwen van grote melkveebedrijven in snel groeiende markten in Azië en Latijns Amerika past in de strategie van Fonterra. Op deze manier wil de zuivelgigant ook in de toekomst kunnen voldoen aan de wereldwijd stijgende vraag naar zuivel.

Fonterra onderzoekt of er mogelijkheden zijn om ook in India een pilot-melkveebedrijf op te starten.

Of registreer je om te kunnen reageren.