Rundveehouderij

Nieuws 157 x bekeken

Engelse bond vraagt aandacht Parlement voor melkproblemen

Londen – De Engelse National Farmers Union gaat met leden van het Britse parlement praten over de zorgwekkende situatie in de melkvee- en zuivelsector.

De NFU wil dat de parlementsleden bij de regering gaan aandringen op stappen om een eind te maken aan oneerlijke handelspraktijken en ook tot betere contracten te komen. Bovendien wil de bond wijzen op het belang van een EU-steunpakket voor de melkveesector.

De delegatie naar het Lager- en Hogerhuis wordt geleid door voorzitter Peter Kendall, de leider van de sectie melkveehouderij Mansel Raymond en Lord Plumb, een vroegere voorzitter van het Europees Parlement maar ook al decennia een vooraanstaand figuur in de Britse melkveewereld. Zij willen er vooral op wijzen ’dat de Britse zuivelsector op de bestaande manier niet werkt’. Ter ondersteuning zijn ook advertenties gezet in een aantal politieke tijdschriften.

Of registreer je om te kunnen reageren.