Rundveehouderij

Nieuws 311 x bekeken

Dairy Campus valt niet onder megastallenverbod

Leeuwarden - De provincie Friesland staat voorlopig geen nieuwvestiging van grootschalige stallen toe, maar maakt een uitzondering voor het internationale zuivelonderzoekscentrum Dairy Campus in Goutum.

Het tijdelijke verbod geldt totdat een debat met de Provinciale Staten is afgerond in het najaar. De provincie spreekt van grootschalige stallen wanneer hierin 250 koeien zijn gehuisvest.

Dairy Campus wordt door onder meer Wageningen Universiteit geleid. Het is een clustering van een aantal proefboerderijen in Friesland. Op de locatie zijn voorheen 200 koeien gehouden, en mogelijk wordt het aantal uitgebreid. De overheid steekt in totaal 20 miljoen euro in het centrum.

Naast de onderzoeksboerderij komt er een centrum met kantoren, vergader- en trainingslokalen en mogelijkheden voor bedrijven om kantoorruimte te huren. Vanuit de diverse onderwijs- en onderzoeksinstellingen gaan er uiteindelijk circa zeventig medewerkers aan de slag.

Of registreer je om te kunnen reageren.