Rundveehouderij

Nieuws 244 x bekeken

Britten staan vlees en melk van kloon-nakomelingen toe

Londen - In Groot-Brittannië mogen vlees en melk van nakomelingen van gekloonde dieren zonder speciale vergunning op de markt worden gebracht. Daarmee gelden in Groot-Brittannië nu dezelfde regels als elders in de EU.De Britse Food Standards Agency (FSA) ziet dergelijke producten niet langer als ‘novel foods’ oftewel volledig nieuwe voedselproducten.

De Britse voedselveiligheidsdienst stelde in december al deze richting op te willen gaan, maar wilde eerst een inspraakronde inlassen voordat een definitief besluit werd genomen. Het agentschap heeft haar eigen bestuur nu meegedeeld dat producten van kloon-nakomelingen niet langer onder de novel-foods regeling vallen.

De FSA heeft de discussie rond dergelijke producten op gang gebracht nadat in de media berichten verschenen – en breed werden opgeblazen - dat melk van nakomelingen van kloonkoeien voor menselijke consumptie was verhandeld. Later bleek hetzelfde gebeurd te zijn met vlees. Britten zijn erg gevoelig voor gerommel met voeding. Daarom zijn producten met transgene bestanddelen niet in de winkels te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.