Rundveehouderij

Nieuws 179 x bekeken

Britse runder-tbc rukt op naar Noorden

Bowscar – Op twee rundveebedrijven in Cumbria in het noord-westen van Engeland is rundertuberculose vastgesteld.

Op één van de bedrijven zijn inmiddels ruim honderd dieren geruimd, op het andere worden nog testen uitgevoerd. Ook veehouderijen in de omgeving worden nu gecontroleerd op mogelijke besmettingen.

Cumbria ligt op ruime afstand van de gebieden met de meeste tbc-besmettingen in zuid-west Engeland en Wales. De ziekte rukt van daaruit wel steeds verder op maar had tot nu toe het verre noorden van Engeland nog niet bereikt. Cumbria grenst bovendien aan Schotland, dat al tijden koste wat het kost runder-tbc buiten de deur probeert te houden, onder andere door strenge controles op vee dat uit besmettingsgebieden wordt aangevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.