Rundveehouderij

Nieuws 265 x bekeken

Arla vraagt bouwvergunning voor mega-melkfabriek

Londen – Arla Foods UK heeft de bouwvergunningen ingediend voor de mega-melkfabriek in Aylesbury ten noorden van Londen.

De aanvraag was vertraagd door omwonenden, die vrezen voor geluidshinder en overlast van het toenemende vrachtverkeer. Arla zegt ruim 170 miljoen te investeren in de eerste CO2-neutrale melkfabriek ter wereld. Die moet uiteindelijk een capaciteit krijgen van een miljard liter per jaar, en daarmee de grootste ter wereld worden.

Arla heeft naar aanleiding van de bezwaren enkele wijzigingen aangebracht in de oorspronkelijke plannen. Zo wordt het fabriekscomplex nu ruim 4.600 vierkante meter kleiner dan gepland, is het plan voor een aangrenzende biomassa-installatie geschrapt en worden ook meer bomen rond het complex aangeplant.

Arla hoopt de fabriek nog steeds eind volgend jaar in gebruik te kunnen nemen. Maar het is aannemelijk dat omwonenden – die al eerder een demonstratie tegen het project hebben gehouden – bezwaarschriften tegen de aanvraag gaan indienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.