Rundveehouderij

Nieuws 167 x bekeken

Uitstel dreigt voor kapitaalvergroting voor Fonterra

Auckland – Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra moet zich voorbreiden op uitstel van plannen om de financiële slagkracht te vergroten.Dit melden Nieuw-Zeelandse media. De coöperatie wil makkelijker kapitaal aanboren.

Een eerste plan om dit te doen via een gedeeltelijke beursgang/verkoop aan private investeerders is afgewezen. Een nieuw plan om kapitaal te verwerven door het makkelijker verhandelbaar maken van aandelen in de coöperatie, vindt wel goedkeuring bij boeren.

Probleem is echter dat ook goedkeuring nodig is van de politiek. Daar stuit Fonterra op problemen. Ten eerste komt er een verkiezingsjaar aan. Bovendien moet Fonterra beschuldigingen van machtsmisbruik ontzenuwen. Dit dreigt oponthoud te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.