Rundveehouderij

Nieuws 177 x bekeken

Schippers laakt advies Q-koorts VS

Den Haag – Het kabinet is niet blij met het advies van de Amerikaanse overheid aan haar burgers om in verband met Q-koorts in Noord-Brabant geen boerderijen te bezoeken.

Dat schrijft zij aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren.

In februari heeft het in Atlanta gevestigde Center for Disease Control and Prevention (CDC) Amerikaanse toeristen gewaarschuwd dat zij bij een bezoek aan een Noord-Brabantse boerderij met q-koorts kunnen worden besmet. Minister Edith Schippers (volksgezondheid) betreurt dat.

”Het bestaande CDC-advies is erg ongenuanceerd”, stelt zij. ”Het CDC geeft kennelijk de voorkeur aan het geven van een duidelijk advies aan toeristen boven de nuance van het onderscheid tussen bijvoorbeeld een pluimveebedrijf en een besmet verklaarde geitenhouderij.”

Of registreer je om te kunnen reageren.